Skip to content
Drenkelingenhuisje
Drenkelingenhuisje
header-logo-cirkel
header-bandenspoor
Menu

Drenkelingenhuisje

Het Drenkelingenhuisje midden in “de Sahara van het Noorden”

Midden op de Vliehors staat al meer dan een eeuw het Drenkelingenhuisje. In vroeger dagen was het een vluchtplaats voor gestrande schipbreukelingen. Naast droge kleren, water en voedsel was er ook een telefoonverbinding met het Posthuys.

Thans is het Drenkelingenhuisje in bezit van de Vliehors Expres en ingericht als juttersmuseum, hier vindt u een bonte verzameling zeewaardigheden en in 1997 is het Reddingshuisje officieel aangewezen als trouwlocatie.

De jutschutting
Sinds enkele jaren werkt het team van de Vliehors Expres elk jaar weer aan het neerzetten van een jutschutting. Al het gevonden hout staat rond het huisje, van mei tot oktober. Zo onstaat er een heerlijk beschutte plaats midden op deze inmense zandvlakte.

Het drenkelingenhuisje
Is het decor bij alle activiteiten van de Vliehors Expres. Met de rondrit krijgt u een rondleiding langs alle gejutte strandvondsten. In de schoolvakanties is er een avondtocht. Het is erg sfeervol en romantisch rond het kampvuur met warme chocomel de ondergaande zon en de gezellige muziek en verhalen van het duo Drijfhout of Sjoerd! Als trouwlocatie een unieke plek met je voeten in het zand de zee rondom, romantisch en uniek.